Ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων στο Πακιστάν: μία νέα αρχή

Ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων στο Πακιστάν: μία νέα αρχή

164
Ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων στο Πακιστάν: μία νέα αρχή

Μετά από ενάμιση χρόνο ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες ανακύκλωσης δεξαμενόπλοιων σε εγκαταστάσεις του Πακιστάν.

Οι ανακυκλώσεις δεξαμενόπλοιων είχαν ανασταλεί λόγω μιας σειράς ατυχών συμβάντων που είχαν λάβει χώρα σε διαλυτήρια του Πακιστάν με αποκορύφωμα μία έκρηξη που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2016 σε διαλυτήριο του Gadani και η οποία οδήγησε στην απώλεια 18 εργατών και στον σοβαρό τραυματισμό επιπλέον 50. Η έκρηξη φαίνεται να είχε είχε προέλθει τότε από μία δεξαμενή καυσίμων ενός δεξαμενόπλοιου το οποίο είχε σταλεί προς ανακύκλωση στο συγκεκριμένο διαλυτήριο.

Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε πρώτη φάση αναμένεται ότι θα ανακυκλώνεται ένας περιορισμένος αριθμός δεξαμενόπλοιων έως ότου διασφαλισθεί ότι οι συνθήκες ανακύκλωσης στα διαλυτήρια του Πακιστάν είναι κατάλληλες και ότι οι ανακυκλώσεις πραγματοποιούνται θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Παρά τις θετικές προσδοκίες με την έναρξη των εργασιών ανακύκλωσης δεξαμενόπλοιων στο Πακιστάν, το NGO Shipbreaking Platform εξέδωσε ανακοίνωση για περιστατικό πυρκαγιάς σε δεξαμενόπλοιο σε διαλυτήριο του Gadani. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και οι εργάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το δεξαμενόπλοιο, δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.