Επιτακτική ανάγκη να προστατευθεί ο Αρκτικός Ωκεανός από τα βαριά καύσιμα που...

Επιτακτική ανάγκη να προστατευθεί ο Αρκτικός Ωκεανός από τα βαριά καύσιμα που καίνε τα πλοία

97
Επιτακτική ανάγκη να προστατευθεί ο Αρκτικός Ωκεανός από τα βαριά καύσιμα που καίνε τα πλοία

Περιβαλλοντικές ομάδες σε διεθνές επίπεδο έχουν δημιουργήσει συμμαχία με στόχο να παροτρύνουν την Carnival Corporation, τον μεγαλύτερο όμιλο κρουαζιέρας στον κόσμο, να σταματήσει την χρήση HFO (Heavy Fuel Oil) σε όσα πλοία της διασχίζουν τον Αρκτικό Ωκεανό.

Το HFO αποτελεί ένα από τα πιο φθηνά και συγχρόνως πιο επιβλαβή για το περιβάλλον καύσιμα που καταναλώνουν τα πλοία όπως δηλώνουν οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ.

Αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνονται ενέργειες για την προστασία των «εύθραυστων» οικολογικών περιοχών όπως είναι η Αρκτική, από όσα πλοία πραγματοποιούν πλόες εκεί.

Εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών ομάδων ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Carnival αλλά και όσες εταιρείες πραγματοποιούν πλόες στον Αρκτικό Ωκεανό να καταναλώνουν καύσιμα «φιλικότερα» προς το περιβάλλον, καθώς οι εκπομπές καυσαερίων αλλά και το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων στην θάλασσα θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την πανίδα και την χλωρίδα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συμμαχία των περιβαλλοντικών ομάδων παροτρύνει την Carnival να στρέψει την προσοχή της σε καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο κατά την πραγματοποίηση κρουαζιέρων σε Αρκτικές διαδρομές.

Φωτό: Carnival Corp.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.