Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία

Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία

54
Σημαντικά μειωμένες οι εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία

Oι βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδονησία έχουν επιβραδύνει σημαντικά τις εξαγωγές άνθρακα από την κυριότερη εξαγωγική χώρα θερμικού άνθρακα παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία αναλυτών και brokers.

Παράλληλα το Reuters αναφέρει ότι στην επαρχία του νότιου Kalimantan της νήσου Βόρνεο στην Ινδονησία, η συσσωρευμένη βροχόπτωση του τελευταίου διαστήματος παρουσιάζεται υψηλότερη κατά 37% σε σχέση με το μέσο όρο.

Επιπρόσθετα οι καθυστερήσεις των πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου που παρατηρείται στις εν λόγω περιοχές διαρκούν περισσότερο απ’ ότι συνήθως καθώς οι βαριά λασπωμένοι δρόμοι καθιστούν δύσκολη τη μεταφορά άνθρακα προς τους θαλάσσιους λιμένες.

Σύμφωνα με κορυφαίο Σιγκαπουριανό ναυλομεσίτη τις τελευταίες εβδομάδες οι εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία παρουσιάζουν «τρομερές» καθυστερήσεις ωστόσο σταδιακά οι αποστολές προς την νότια και κεντρική Κίνα αποκαθίστανται.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι μειωμένες εξαγωγές άνθρακα από την Ινδονησία σε συνδυασμό με την υψηλή ζήτηση από πλευράς Κίνας ελέω και των υψηλών θερμοκρασιών που αυξάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης και οι αυξημένες εισαγωγές από την Ινδία, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, έχουν εκτοξεύσει τις τιμές θερμικού άνθρακα τον τελευταίο μήνα στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Τέλος σημειώνεται ότι τα σημαντικότερα ανθρακωρυχεία της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στοχεύουν σε μια παραγωγή άνθρακα της τάξης των 90 εκατ. τόνων για το 2019.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.