Η μητρική της British Airways ενισχύει την low cost αεροπορική της, Level

Η μητρική της British Airways ενισχύει την low cost αεροπορική της, Level

116
Η μητρική της British Airways ενισχύει την low cost αεροπορική της, Level

Πριν από έναν χρόνο με τα υπερατλαντικά ταξίδια από την Βαρκελώνη προς βόρεια και νότια Αμερική έκανε το ντεμπούτο της η low cost αεροπορική εταιρεία Level, η οποία είναι το «παιδί» της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways.

Συγκεκριμένα, η μητρική εταιρεία της British Airways, International Airways Group (IAG) αποφάσισε να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την διευρυνόμενη αγορά των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με δεδομένο και τον έντονο ανταγωνισμό που πλέον δέχονται οι παραδοσιακές αεροπορικές από ανταγωνιστές όπως η Ryanair, η Wizz Air ή η Easy Jet.

Πλέον, μετά την επιτυχή παρουσία της low cost Level στην αγορά των υπερατλαντικών ταξιδιών, η μητρική της British Airways αποφάσισε την ενίσχυση του ευρωπαϊκού δικτύου της, μέσω της Level και με έδρα το αεροδρόμιο της Βιέννης.

Αιφνιδιάζοντας την αγορά, η IAG ανακοίνωσε την έναρξη των νέων της δρομολογίων εντός της Ευρώπης για τις 17 Ιουλίου. Η Level σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί ένα σύνολο 14 ευρωπαϊκών προορισμών από την Βιέννη προς, μεταξύ άλλων, την Βαρκελώνη, το Λονδίνο (Gatwick), το Παρίσι (Charles de Gaulle), το Μιλάνο (Malpensa), και το Ντουμπρόβνικ.

Με την κίνηση αυτή η μητρική της BA επιδιώκει να ανταγωνιστεί την αυστριακή low cost Laudamotion, η οποία έχει την βάση της στην Βιέννη και εκτελεί πτήσεις μεταξύ Βιέννης και Λονδίνου (Stansted).

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η Ryanair απέκτησε ποσοστό 24,9% στην Laudamotion, ποσοστό που υπό προϋποθέσεις και με την σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών μπορεί να φτάσει το 75%.

Φωτό: flylevel.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.