Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Hyundai Heavy Industries

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Hyundai Heavy Industries

180
Σε μαζικές απολύσεις προχωρά η Hyundai Heavy Industries

Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries μετά την απόφασή τους να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία του τμήματος κατασκευών offshore εγκαταστάσεων, λόγω των μειωμένων δραστηριοτήτων τους, προχώρησαν τώρα σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων τους.

Όπως αναφέρει το Yonhap News Agency, ο νοτιοκορεάτικος ναυπηγικός όμιλος απέλυσε το ένα τρίτο του εργατικού του δυναμικού στον τομέα των offshore κατασκευών αλλά και στον μηχανολογικό του τομέα. Ο αριθμός των απολυμένων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5.600 εργάτες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς έχουν μειωθεί δραματικά οι παραγγελίες για offshore κατασκευές, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος Ιουλίου ο συγκεκριμένος τομέας της HHI δεν θα έχει πλέον άλλο αντικείμενο για εργασία.

Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις offshore κατασκευών της HHI κλείνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους από την έναρξη των λειτουργιών της το 1983.

Η διοίκηση της HHI και το εργατικό σωματείο των ναυπηγείων προσπαθούν να βρουν μία λύση προς την οικονομική ενίσχυση των απολυμένων εργατών, όπως πληρωμή άδειας μετ’ αποδοχών στους εργάτες εκ περιτροπής, ωστόσο εξετάζονται και άλλες λύσεις προς την ικανοποίηση και των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.