Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις Σύμης- Ρόδου και Αλεξανδρούπολης -Σαμοθράκης

Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις Σύμης- Ρόδου και Αλεξανδρούπολης -Σαμοθράκης

104
Ενισχύονται οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις Σύμης- Ρόδου και Αλεξανδρούπολης -Σαμοθράκης

Ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Σύμης για την επαύξηση των καθημερινών δρομολογίων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του νησιού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε σήμερα την προσθήκη δυο επιπλέον, καθημερινών, δρομολογίων, του πλοίου “Σεμπέκο”, στη γραμμή Σύμη- Ρόδος, κατόπιν ομόφωνης θετικής απόφασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Έτσι από την Κυριακή 1/7/2018 έως και τις 30/9/2018, προστίθενται επιπλέον, και σε καθημερινή βάση, ένα πρωινό δρομολόγιο από Σύμη για Ρόδο, καθώς και ένα απογευματινό, από Ρόδο για Σύμη. Με αυτόν τον τρόπο, διευθετείται και μια επιπλέον ανάγκη του νησιού, αυτή για ελλιμενισμό του πλοίου στη Σύμη, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα οι επισκέπτες να παραμένουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο νησί.

Επιπλέον, το ΥΝΑΝΠ, υποστηρίζοντας τις ανάγκες που παρουσιάζονται από την αυξανόμενη τουριστική κίνηση στα νησιά μας ενέκρινε ένα, και σε κάποιες περιπτώσεις και δυο, ακόμη επιπλέον καθημερινά δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΝΗΣΟΣ, στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Η γραμμή, που εξυπηρετείται ήδη από το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ με καθημερινά δρομολόγια για όλο το χρόνο, μέσω σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή), ενισχύεται από 02/07/2018 και μέχρι 09/09/2018 με 1-2 δρομολόγια έτσι ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες του νησιού και να ενισχυθεί η τουριστική επισκεψιμότητά του.

Επιπλέον μελετάται, τις προσεχείς ημέρες, και η έγκριση δρομολόγησης ενός ακόμη Ε/Γ πλοίου με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής και του νησιού της Σαμοθράκης.

Φωτό: hcg.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.