Κρούσματα χολέρας πλήττουν το Κονγκό

Κρούσματα χολέρας πλήττουν το Κονγκό

70
Κρούσματα χολέρας πλήττουν το Κονγκό

Το Κονγκό, μετά την επανεμφάνιση του ιού Ebola προ ενός μήνα, για τον οποίο σας είχαν ενημερώσει σχετικά τα Ναυτικά Χρονικά, φαίνεται πως ταλανίζεται αυτή τη φορά από το θανατηφόρο νόσημα της χολέρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, τουλάχιστον 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοκεντρική επαρχία Kasai Oriental του Κονγκό εξαιτίας της χολέρας, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της υγειονομικής υπηρεσίας στη χώρα της κεντρικής Αφρικής, η πλειοψηφία των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους στα σπίτια τους αφού δεν αναζήτησαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της μαζικής πεποίθησης που επικρατεί στη χώρα ότι το νόσημα είναι συνέπεια… μαγείας.

Ο υγειονομικός επιθεωρητής στην επαρχία Kasai, Francis Nsaye, επιβεβαίωσε σε μέσα ενημέρωσης της χώρας του τον θάνατο 100 ατόμων από χολέρα ενώ ανέφερε ότι ακόμη 800 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία. Παράλληλα τόνισε ότι έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του νοσήματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα χολέρας δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο στο Κονγκό καθώς κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του βακτηρίου Vibrio cholerae. Τέλος οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου διότι οι παραποτάμιες μεταφορές μέσω του ποταμού Κονγκό θα μπορούσαν να εξαπλώσουν την χολέρα και σε γειτονικά κράτη, όπως τη Γκαμπόν, το Καμερούν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.