Άρση των περιορισμών στα πλοία μεταφοράς LNG από τη Διώρυγα του Παναμά

Άρση των περιορισμών στα πλοία μεταφοράς LNG από τη Διώρυγα του Παναμά

176
Άρση των περιορισμών στα πλοία μεταφοράς LNG από τη Διώρυγα του Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε την άρση των περιορισμών που είχε θέσει αναφορικά με τη διέλευση των πλοίων μεταφοράς LNG κατά τη διάρκεια της νύχτας. Να σημειωθεί ότι για τις άλλες κατηγορίες πλοίων επιτρέπεται η διέλευση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Με την άρση των περιορισμών αναμένεται να διέρχεται από τη Διώρυγα του Παναμά μεγαλύτερος αριθμός πλοίων μεταφοράς LNG, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι καθυστερήσεις και οι αναμονές στο σημαντικότερο πέρασμα της Αμερικής.

Σύμφωνα με την αρχή της Διώρυγας του Παναμά, κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας της νέας διώρυγας έχουν διέλθει από εκείνη 372 πλοία μεταφοράς LNG. Η απόφαση για την άρση των περιορισμών στη διέλευση των πλοίων μεταφοράς LNG κατά τη διάρκεια της νύχτας ελήφθη λόγω του αυξανόμενου αριθμού των συγκεκριμένων πλοίων που έχει παρατηρηθεί ότι διέρχονται από τη διώρυγα, καθώς και λόγω των εκτιμήσεων για άνοδο κατά 50% μέχρι τα τέλη του 2018 στον αριθμό των διερχόμενων LNG πλοίων, συγκριτικά με το 2017. Η άνοδος οφείλεται στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση για φυσικό αέριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η άρση των περιορισμών εκτιμάται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.