Προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Dorian LPG από την BW LPG

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Dorian LPG από την BW LPG

126
Προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Dorian LPG από την BW LPG

Ανοιχτή επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο της Dorian LPG απέστειλε την Τρίτη 26 Ιουνίου η BW LPG, για την επανεξέταση της πρότασης συγχώνευσης των δύο εταιρειών σύμφωνα με την οποία οι μέτοχοι της Dorian LPG θα λάβουν 2,05 μετοχές της BW LPG για κάθε μία μετοχή της Dorian.

Η BW LPG αναφέρει παράλληλα στην επιστολή της ότι η προηγούμενη πρότασή της για την ενοποίηση των δύο εταιρειών τον περασμένο Μάιο, όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών, η οποία αντικατοπτρίζει τα σημαντικά οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας, είχε άκρως θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών θα έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας ηγέτιδας εταιρείας πλοιοκτησίας και διαχείρισης VLGC πλοίων. Στη σχετική επιστολή η BW LPG τονίζει ότι μια ενδεχόμενη συνένωση των δύο εταιρειών θα δημιουργούσε αυξημένη κεφαλαιοποίηση στην αγορά, αυξημένες ταμειακές ροές όπως επίσης και ενισχυμένη ρευστότητα για τους μετόχους της Dorian.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η επιστολή της BW LPG προς την Dorian, σε επικοινωνία που είχε η πρώτη με μετόχους της δεύτερης, η ανταπόκριση σε μια τέτοια ενδεχόμενη συναλλαγή θα ήταν θετική καθότι ορισμένοι εκ των μετόχων έχουν εκφράσει την υποστήριξη τους προς την συγχώνευση.

Φωτό: BW LPG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.