Η MAN Diesel & Turbo μετονομάζεται σε “MAN Energy Solutions”

Η MAN Diesel & Turbo μετονομάζεται σε “MAN Energy Solutions”

322
Η MAN Diesel & Turbo μετονομάζεται σε “MAN Energy Solutions”

Η MAN Energy Solutions αντιπροσωπεύει το νέο όραμα της εταιρείας, όπως αυτό αντανακλάται από ένα νέο εταιρικό σχέδιο. Η νέα ονομασία ενσωματώνει ένα στρατηγικό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, μια διαδικασία που η εταιρεία είχε αρχίσει ήδη από το 2017 εφαρμόζοντας τη νέα στρατηγική της για το μέλλον: να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με βιώσιμες τεχνολογίες και λύσεις, ώστε αυτές να γίνουν η κύρια πηγή εσόδων της έως το 2030. Η στρατηγική αυτή επανευθυγράμμισης υποστηρίζεται από την επέκταση της γκάμας των προϊόντων της MAN Energy Solutions, ώστε να περιλαμβάνει υβριδικές τεχνολογίες, τεχνολογίες αποθήκευσης και τεχνολογίες ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Δρ Uwe Lauber, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MAN Energy Solutions, δήλωσε: “Οι τεχνολογίες συστημάτων που βοηθούν τους πελάτες μας να αυξήσουν την απόδοση των εγκαταστάσεών τους και να μειώσουν τις εκπομπές είναι ήδη ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων μας, οδηγώντας παράλληλα προς ένα μέλλον με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά σε αυτή την πορεία ανάπτυξης και θα γίνουμε ένας προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων “.

Στο ναυτιλιακό κλάδο, η MAN Energy Solutions έχει αναφερθεί δημοσίως υπέρ ενός «μετασχηματισμού της θαλάσσιας ενέργειας» εδώ και καιρό, ο οποίος βασίζεται στην αυξημένη χρήση αερίου χαμηλών εκπομπών ως καυσίμου. Ο κ. Lauber δήλωσε: “Η πορεία για τη μείωση του άνθρακα στην ναυτιλιακή οικονομία ξεκινά με τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ειδικά στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων”.

Η μεγάλη σημασία της ενέργειας και του χειρισμού της αφορά όλες τις κατηγορίες πελατών που στοχεύει η MAN Energy Solutions. “Είτε μιλάμε για ένα σύστημα πρόωσης για τη ναυτιλία, είτε για έξυπνα ενεργειακά δίκτυα ή αποδοτικές βιομηχανικές λύσεις, η μετατροπή της ενέργειας σε συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη βρίσκεται στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας”, δήλωσε ο κ.Lauber. “Με τη νέα επωνυμία MAN Energy Solutions, κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα και κάνουμε αυτό το στόχο σαφές και στο όνομα της εταιρείας μας.

Φωτό: Man Diesel & Turbo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.