Ρωσία και Ν. Κορέα συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας

Ρωσία και Ν. Κορέα συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας

57
Ρωσία και Ν. Κορέα συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας

Η KOGAS, ο προμηθευτής φυσικού αερίου της Ν. Κορέας (Korea Gas Corporation), υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με τη ρωσική Novatek για να συμμετέχει στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2, στην χερσόνησο της Gydan.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ KOGAS και Novatek η πρώτη ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στις μεταφορές LNG από το Arctic LNG 2 προς τον νέο τερματικό σταθμό επαναφόρτωσης στην χερσόνησο της Καμτσάτκα, ο οποίος βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ο κ. Leonid Michelson, CEO της Νοvatek, επεσήμανε ότι ο τερματικός σταθμός θα υποστηρίξει τον καλύτερο εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αρκτική ζώνη, θα τονώσει τη διαδρομή του Βόρειου Περάσματος και θα δημιουργήσει ένα νέο κόμβο προμήθειας LNG σε αγορές από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο κ. Michelson επεσήμανε ότι η ασιατική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις δραστηριότητες της Novatek καθώς αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά αναφορικά με τη ζήτηση για LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.