Πράσινο φως από την Ευρωβουλή για το (οικονομικό) μέλλον της Ελλάδας

Πράσινο φως από την Ευρωβουλή για το (οικονομικό) μέλλον της Ελλάδας

52
Πράσινο φως από την Ευρωβουλή για το (οικονομικό) μέλλον της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ευρωβουλευτής Roberto Gualtieri πραγματοποίησε πολυεπίπεδη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα.

Αρχικά ο κ. Gualtieri, ο οποίος ήταν επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών, επεσήμανε ότι είχε μια σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καθώς και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων με τους οποίους είχε μια εποικοδομητική συζήτηση.

Παράλληλα συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση αλλά και τον ελληνικό λαό για την ολοκλήρωση του προγράμματος την οποία και χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Ελλάδα πια έχει μπει σε ένα δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «μαξιλαράκι ρευστότητας» το οποίο σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Η Ελλάδα μπορεί πια να σταθεί στα πόδια της, όπως ανέφερε, έχοντας ανακτήσει τη δυνατότητα να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή ενώ η Επιτροπή από την πλευρά της είναι διατεθειμένη να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η δημοκρατία στη μεταπρογραμματική εποχή.

Τέλος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του ΕΚ, επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μια ολιστική προσέγγιση για την οικονομική της βιωσιμότητα κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος, στην βελτίωση του περιβάλλοντος για την ανάπτυξη νέων ελληνικών επιχειρήσεων και γενικότερα στην ανάπτυξη ενός ρωμαλέου δικτύου υλικών και άυλων υποδομών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.