Η Air China προσβλέπει σε μεγαλύτερη “σύνδεση” Ελλάδας- Κίνας

Η Air China προσβλέπει σε μεγαλύτερη “σύνδεση” Ελλάδας- Κίνας

143
Η Air China προσβλέπει σε μεγαλύτερη “σύνδεση” Ελλάδας- Κίνας

Σε πρόσφατη εκδήλωση της Air China με την Tourism Generis με θέμα «Discover China» επισημάνθηκε η σημασία της περαιτέρω “σύνδεσης” μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, φέρνοντας την Κίνα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Air China ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις της Αθήνας με το Πεκίνο, δύο φορές την εβδομάδα, αντικαθιστώντας τη μέχρι τότε γραμμή Πεκίνο- Μόναχο-Αθήνα.
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ορόσημο για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών. Για τον λόγο αυτόν η κινεζική αεροπορική εταιρεία προσέθεσε πρόσφατα και τρίτη απευθείας αεροπορική πτήση μεταξύ Πεκίνου – Αθήνας σε εβδομαδιαία βάση.

Ο CEO της Air China, κ. Fan Heyun, ανέφερε ότι στόχος της κινεζικής αεροπορικής εταιρείας είναι η συμβολή της στην αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι τουριστικές ροές από την Κίνα προς την Ελλάδα θα σημειώσουν άνοδο, καθώς παρατηρείται αύξηση του μέσου εισοδήματος στην Κίνα, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια ο αριθμός των Κινέζων επιβατών αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό περίπου 14%. Επιπλέον η μεσαία τάξη της χώρας έχει διευρυνθεί από 3% που ήταν πριν από 20 χρόνια στο 30% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποβεί προς όφελος της Ελλάδας καθώς θα ενισχυθεί στο μέλλον περαιτέρω η τουριστική κίνηση των Κινέζων επιβατών προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.