Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής της CMA CGM

Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής της CMA CGM

596
Έφυγε από την ζωή ο ιδρυτής της CMA CGM

Tην τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, ο ιδρυτής της CMA CGM Group, Jacques R. Saadé .

O Saadé γεννήθηκε το 1937 στην Βηρυτό, πρωτεύουσα του Λιβάνου. Μετά την φυγή του από τον Λίβανο με σκοπό να προστατεύσει την οικογένειά του από τον εμφύλιο πόλεμο που ταλάνιζε την χώρα, βρέθηκε στη Μασσαλία, όπου το 1978 ίδρυσε την Compagnie Maritime d’Affretement (CMA).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε το όλο εγχείρημά του με μόνο 4 υπαλλήλους και ένα πλοίο το οποίο εκτελούσε θαλάσσιες υπηρεσίες μεταφοράς από την Μασσαλία στη Βηρυτό. Ωστόσο από το 1983 ξεκινά η γιγαντιαία ανάπτυξη της CMA, όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία.

Συγκεκριμένα ο Saadé, απέστειλε το πρώτο του πλοίο πέρα από τη Μεσόγειο αφού διαπέρασε την Διώρυγα του Σουέζ ενώ το 1986 κατάφερε να «συνδέσει» την Βόρεια Ευρώπη με την Ασία. Το 1992 το πρώτο γραφείο της CMA αποτελεί γεγονός διαβλέποντας με αυτό τον τρόπο τη δυναμική της Κίνας στην παγκόσμια ναυτιλία.

«Ο Jacques R. Saadé αφιέρωσε τη ζωή του στη CMA CGM. Ένας εξαιρετικός οραματιστής και επιχειρηματίας, κατέστησε τον Όμιλο παγκόσμιο ηγέτη στις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων καθώς ενίσχυσε την παρουσία της εταιρείς σε περισσότερες από 160 χώρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι σήμερα η CMA CGM αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, αποτελούμενη από ένα στόλο 500 πλοίων και εξυπηρετώντας τις ανάγκες μεταφοράς εμπορευμάτων σε περισσότερα από 420 λιμάνια.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.