Διαρροή βαρέος καυσίμου από δεξαμενόπλοιο στο Ρότερνταμ

Διαρροή βαρέος καυσίμου από δεξαμενόπλοιο στο Ρότερνταμ

220
Διαρροή βαρέος καυσίμου από δεξαμενόπλοιο στο Ρότερνταμ

To Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, ποσότητα βαρέος μαζούτ διέρρευσε από ένα πετρελαιοφόρο της νορβηγικής εταιρείας Odfjell στο Λιμάνι του Ρότερνταμ, όταν το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο της νορβηγικής εταιρείας, το «Bow Jubail» κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του θαλάσσιου λιμένα του Ρότερνταμ για την προκαθορισμένη φόρτωση εμπορεύματος το απόγευμα του Σαββάτου, τρύπησε την γάστρα του, ενώ αγκυροβολούσε με αποτέλεσμα 217 τόνοι μαζούτ να διαρρεύσουν στην θάλασσα.

Από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, το Λιμάνι του Ρότερνταμ κάνει λόγο για μια «σημαντική» ποσότητα HFO (heavy fuel oil) η οποία διέρρευσε, τονίζοντας παράλληλα ότι ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού του λιμένα.

Τέλος στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πλήρης καθαρισμός του αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες ακόμα και εβδομάδες  σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εμπειρογνώμονες.

Φωτό: Odfjell

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.