Οι επικεφαλής της Rosneft ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ρωσικό πετρέλαιο

Οι επικεφαλής της Rosneft ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ρωσικό πετρέλαιο

96
Οι επικεφαλής της Rosneft ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ρωσικό πετρέλαιο

Οι επικεφαλής του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Rosneft εκτιμούν ότι μέχρι το 2022 η παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας θα έχει ξεπεράσει τους 250 εκατ. τόνους σε ετήσια βάση.

Η αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής της εταιρείας οφείλεται στην εξεύρεση νέων πετρελαϊκών κοιτασμάτων και στην περαιτέρω άντληση πετρελαίου από αυτά μέσα από την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ψηφιακών λύσεων.
Την ίδια ώρα ο CEO της Rosneft, κ. Igor Sechin δήλωσε ότι το 2017 αποτέλεσε ένα κρίσιμο έτος για την πετρελαϊκή αγορά κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι ξεπεράστηκαν τα υψηλότερα επίπεδα αστάθειας στο συγκεκριμένο χώρο. Ο ίδιος επεσήμανε ωστόσο ότι η πετρελαϊκή αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως ο εμπορικός πόλεμος που έχει κηρυχθεί από τις ΗΠΑ, οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα προκειμένου να βελτιωθεί η γενικότερη δυσοίωνη ατμόσφαιρα.

Ο CEO της Rosneft ανέφερε επιπρόσθετα ότι ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο μίας αυξανόμενης τάσης για ζήτηση πετρελαίου τόσο εντός όσο κυρίως εκτός της χώρας.
Αναφορικά με το φυσικό αέριο ο κ. Sechin ανέφερε ότι η συμμετοχή του στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% μέχρι το 2040 συγκριτικά με το 2016.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.