Τα πίσω- εμπρός στο ιαπωνικό εμπόριο

Τα πίσω- εμπρός στο ιαπωνικό εμπόριο

64
Τα πίσω- εμπρός στο ιαπωνικό εμπόριο

Αξιοσημείωτη αύξηση καταγράφηκε στις ιαπωνικές εξαγωγές τον περασμένο Μάιο, λόγω της ανόδου των εξαγωγών της χώρας σε αυτοκίνητα, εξαρτήματα αυτοκινήτων και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, αντιπροσωπεύοντας συγχρόνως τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν αύξηση της τάξης του 8,1% τον περασμένο Μάιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Ωστόσο, οι εισαγωγές εμπορευμάτων της Ιαπωνίας σημείωσαν μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση από τις εξαγωγές της, της τάξης του 14%.

Οι εξαγωγές των ιαπωνικών εμπορευμάτων και προϊόντων προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,8% τον περασμένο Μάιο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας με τις ΗΠΑ αποτελεί έναν πιθανό στόχο για τις πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου. Οι εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων προς την Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 19,9% τον περασμένο Μάιο και αφορούσαν κυρίως εισαγωγές άνθρακα και αεροσκαφών.

Ωστόσο η Ιαπωνία καταγράφει ένα συνολικό εμπορικό έλλειμμα ύψους $5,23 δις, αύξηση κατά 182% συγκριτικά με πέρυσι. Να σημειωθεί ότι το εμπορικό έλλειμμα της χώρας τον Μάιο του 2017 ανερχόταν σε 1,8 δις.

Υπέρτιτλος: Παρά το συνολικό της εμπορικό έλλειμμα, η Ιαπωνία καταγράφει εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί στόχο για τις πολιτικές προστατευτισμού του Ντόναλντ Τραμπ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.