Επαναλειτουργεί αγωγός πετρελαίου στο Ιράκ

Επαναλειτουργεί αγωγός πετρελαίου στο Ιράκ

80
Επαναλειτουργεί αγωγός πετρελαίου στο Ιράκ

Ο Ιρακινός υπουργός πετρελαίου, κ. Jabar al- Luaibi ανακοίνωσε την Τρίτη 12 Ιουνίου ότι ξεκίνησε η επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου που συνδέει το Κιρκούκ, το Baiji και την Βαγδάτη στο Ιράκ.

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο αγωγό, καθώς τα τελευταία χρόνια η λειτουργία του είχε διακοπεί λόγω εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αγωγός, μήκους 180 χλμ., έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε ημερήσια βάση 40.000 βαρέλια πετρελαίου, ενώ αναμένεται να εφοδιάζει με πετρέλαιο τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειες σε Baiji, Daura και Ouds προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες στις περιοχές του βόρειου τμήματος της Βαγδάτης. Όπως δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου του Ιράκ, μέσα από τη λειτουργία του συγκεκριμένου αγωγού εκτιμάται ότι θα μειωθεί το κόστος μεταφοράς του πετρελαίου από το κοίτασμα που βρίσκεται στο Κιρκούκ, καθώς δεν θα εξυπηρετούνται πλέον οι μεταφορές του πετρελαίου με ειδικά φορτηγά με δεξαμενές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης του Ιράκ υπολογίζεται ότι το πετρελαϊκό κοίτασμα στο Κιρκούκ διαθέτει 8,7 δις βαρέλια, αντιπροσωπεύοντας το 30% των πετρελαϊκών αποθεμάτων της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.