Σε υποχώρηση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

Σε υποχώρηση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

61
Σε υποχώρηση το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας

Οι εμπορικές συναλλαγές της Κίνας με άλλες χώρες σημείωσαν αύξηση της τάξης του 8,8% τους πέντε πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, φτάνοντας σε αξία το $1,82 τρις.

Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 5,5% το πρώτο πεντάμηνο του 2018 αγγίζοντας τα $958 δις, ενώ αύξηση της τάξης του 12,6% καταγράφηκε στις εισαγωγές εμπορευμάτων, συνολικής αξίας $857 δις.

Ωστόσο, για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2018 το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας ανήλθε σε $101 δις περίπου, σημειώνοντας μείωση κατά 31%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως αναφέρεται σε έκθεση του General Administration of Customs.

Δημοσίευμα της Xinhuanet αναφέρει ότι οι κινεζικές ιδιωτικές εταιρείες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο εμπόριο της χώρας, κατέχοντας μερίδιο της τάξης του 38,9% των συνολικών εμπορικών της συναλλαγών.

Επίσης, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές των αλλοδαπών επιχειρήσεων στην Κίνα αντιπροσώπευσαν το 42,6% του συνολικού όγκου του εξωτερικού εμπορίου της χώρας για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.