Αυστραλία και ΗΠΑ «οδηγούν» τις εμπορευματικές ροές LNG

Αυστραλία και ΗΠΑ «οδηγούν» τις εμπορευματικές ροές LNG

41
Αυστραλία και ΗΠΑ «οδηγούν» τις εμπορευματικές ροές LNG

Οι εμπορευματικές ροές LNG συνέχισαν να επεκτείνονται και για το 2017, με την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (U.S. Energy Information Administration -EIA) της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2017.

Συγκεκριμένα η ΕΙΑ αναφέρει ότι για το 2017 το παγκόσμιο εμπόριο LNG ανήλθε στα 38,2 δις κυβικά πόδια (περίπου 1,1 δις κυβικά μέτρα) ημερησίως, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 10% συγκριτικά με το 2016.

Παράλληλα το 2017 είχαμε 19 εξαγωγικές χώρες LNG, ενώ 40 χώρες παγκοσμίως εισήγαγαν LNG. Η αύξηση των εισαγωγών οδηγήθηκε κυρίως από τις ασιατικές χώρες καθώς ήταν «υπεύθυνες» για το 74% της αύξησης αυτής. Πιο συγκεκριμένα η Ιαπωνία παρέμεινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LΝG για το 2017 με την Κίνα να ακολουθεί. Η Ευρώπη από την άλλη πλευρά αύξησε και αυτή τις εισαγωγές της με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Γαλλία και την Τουρκία να πρωταγωνιστούν.

Όσον αφορά τις χώρες της Ν. Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία) οι εισαγωγές LNG δεν παρουσίασαν μεγάλες «συγκινήσεις» για το 2017. Στην Βόρεια Αμερική, το Μεξικό αύξησε τις εισαγωγές κατά 17% το 2017 λόγω μειωμένης εγχώριας παραγωγής. Τέλος στη Μέση Ανατολή είχαμε επίσης καθίζηση των εισαγωγών της τάξης του 9%, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο να επωμίζονται κυρίως τη μείωση αυτή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.