Η ζάχαρη «απειλείται» από τα υποκατάστατά της

Η ζάχαρη «απειλείται» από τα υποκατάστατά της

61
Η ζάχαρη «απειλείται» από τα υποκατάστατά της

Το σκηνικό όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών ιδιαίτερα αυτών των αναπτυσσόμενων χωρών φαίνεται ότι αλλάζει, σύμφωνα με την κορυφαία αμερικανική εταιρεία ερευνών Grand View Research. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνά της που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, η παγκόσμια αγορά υποκατάστατων ζάχαρης αναμένεται να φτάσει τα $19,1 δις μέχρι το 2024. Η Grand View Research αναφέρει παράλληλα ότι ο τομέας των τροφίμων αναμένεται να επιτύχει την μεγαλύτερη ανάπτυξή του κατά τα επόμενα έξι λόγω της αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών κυρίως των αναπτυσσόμενων χωρών προς τρόφιμα και ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Παράλληλα όσον αφορά την Βόρεια Αμερική, η αγορά υποκατάστατων ζάχαρης αναμένεται να υπερβεί τους 6,89 εκατ. τόνους έως το 2024, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο η συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να γνωρίσει ανάπτυξη της τάξης του 7% στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα.

Επισημαίνεται ότι υποκατάστατα ζάχαρης συναντώνται με τη μορφή σορβιτόλης, ταγκατόζης, ασπαρτάμης και σακχαρίνης στην βιομηχανία καλλυντικών, τροφίμων και ποτών αλλά και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Τέλος η Grand View Research αναφέρει στην έρευνα της ότι τα αυξανόμενα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται στις αναδυόμενες χώρες και τα οποία συνδέονται με την κατανάλωση ζάχαρης, ενθαρρύνουν την άνθηση της αγοράς των υποκατάστατων ζάχαρης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.