Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Κένυα θα αλλάξουν τον χάρτη στα wet;

Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Κένυα θα αλλάξουν τον χάρτη στα wet;

262
Οι εξαγωγές πετρελαίου από την Κένυα θα αλλάξουν τον χάρτη στα wet;

Η Κένυα στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος θα προχωρήσει σε εξόρυξη πετρελαίου από τα κοιτάσματα στο Lokichar Basin, το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και τα οποίο στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο λιμάνι της Μομπάσα.

Σε πρώτο στάδιο η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2.000 βαρέλια. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης μόλις συμπληρωθούν 400.000 βαρέλια, το οποίο εκτιμάται ότι θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο τότε οι ποσότητες αυτές πετρελαίου θα εξαχθούν.

Το 2012 ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα πετρελαίου στην Κένυα, από τα οποία εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν 750 εκατ. βαρέλια. Η Κένυα στην παρούσα περίοδο εφαρμόζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με ονομασία Early Oil Pilot Scheme (EOPS) προτού ξεκινήσει πλήρως την παραγωγή πετρελαίου το 2021.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου πετρελαίου της Κένυας, κ. Andrew Kamau, ανέφερε ότι μέσα από το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα η Κένυα μπορεί να αναδειχθεί σε έναν κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Κένυα, όπως και στην Τανζανία, στην Ουγκάντα, στη Μοζαμβίκη και στο Νότιο Σουδάν έχουν συμβάλει στη δυναμική είσοδο της Ανατ. Αφρικής στον παγκόσμιο πετρελαϊκό και ενεργειακό στίβο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.