Η Mitsubishi παρουσιάζει ένα νέο προηγμένο σύστημα μείωσης εκπομπών SOx

Η Mitsubishi παρουσιάζει ένα νέο προηγμένο σύστημα μείωσης εκπομπών SOx

205
Η Mitsubishi παρουσιάζει ένα νέο προηγμένο σύστημα μείωσης εκπομπών SOx

Η ιαπωνική Mitsubishi Shipbuilding και η Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) έχουν αναπτύξει από κοινού ένα προηγμένο σύστημα περιορισμού των εκπομπών SOx, κατάλληλο για πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Όπως αναφέρουν οι εταιρείες, το σύστημα με την ονομασία Active Funnel, περιλαμβάνει μια βελτιστοποιημένη δομή scrubber, η οποία μειώνει το διοξείδιο του θείου (SO2) στα καυσαέρια των καυσίμων με περιεκτικότητα σε θείο 3,5%, στα επίπεδα των καυσίμων με περιεκτικότητα σε θείο 0,1%, καλύπτωντας έτσι τους νέους κανονισμούς για τις εκπομπές SOx που πρόκειται να ισχύσουν σε παγκόσμιο επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου 2020.

“Το Active Funnel είναι η πλέον κατάλληλη λύση για πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με υψηλές εκπομπές καυσαερίων και περιορισμένο χώρο εγκατάστασης συστημάτων μείωσης των SOx”, σύμφωνα με την Mitsubishi Shipbuilding.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, το εν λόγω σύστημα μπορεί να αποθειώσει μεγάλες ποσότητες καυσαερίων, ενώ ο ευέλικτος σχεδιασμός του καθιστά την εγκατάστασή του ευκολότερη, ακόμα και σε στενούς χώρους, χωρίς να επηρεάζει τη χωρητικότητα σε containers των πλοίων. Επιπλέον, το Active Funnel είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε υπάρχοντα πλοία, δεδομένου ότι παρέχεται ως μία ξεχωριστή μονάδα και η τοποθέτησή του απαιτεί λίγο χρόνο.

Η σειρά των συστημάτων Active Funnel αναμένεται τοποθετηθεί στο μέλλον και σε πλοία μεταφοράς πετρελαίου κατηγορίας VLCC χωρητικότητας 200.000-310.000 dwt, καθώς και σε φορτηγά πλοία κατηγορίας VLOC.

Φωτό: mhi.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.