Η Minerva Marine καινοτομεί με τη λειτουργία του Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης για...

Η Minerva Marine καινοτομεί με τη λειτουργία του Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης για τα στελέχη της

3372
Η Minerva Marine καινοτομεί με τη λειτουργία του Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης για τα στελέχη της
Υπερσύγχρονος προσομοιωτής Γέφυρας Ναυσιπλοΐας Τάξης Α’ K-Sim A bridge θα αποτελεί μέρος του εξοπλισμού που θα παραδοθεί στο AΘΗΝΑ Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης.

H Minerva Marine Inc. δίνει ιδιαίτερη έμφαση, όχι μόνο στην προσέλκυση ικανών και άξιων Ελλήνων αξιωματικών Ε.Ν. αλλά και στη μετέπειτα επιμόρφωση και εξέλιξή τους. Στο πλαίσιο της εστίασης της εταιρείας στην καλύτερη κατάρτιση των αξιωματικών και στελεχών της, το AΘΗΝΑ Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης δημιουργήθηκε πρόσφατα και ανταποκρίνεται στα καλέσματα των εποχών και στις πραγματικές ανάγκες επιμόρφωσης των αξιωματικών γέφυρας και μηχανής. Το Κέντρο θα λειτουργήσει ως ο αποκλειστικός οργανισμός εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των Αξιωματικών Ε.Ν. της Minerva Marine Ιnc., ενώ υπέγραψε συμφωνία με την Kongsberg Digital για τον εξοπλισμό του με προηγμένους προσομοιωτές γέφυρας, μηχανοστασίου και χειρισμού φορτίου.

Ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα βασισμένο στη χρήση προσομοιωτών που προάγουν το ρεαλισμό και την εκπαιδευτική αξία της τεχνολογίας προσομοίωσης της Kongsberg Digital σχεδιάζεται από το ΑΘΗΝΑ Κέντρο Ναυτικής Εκπαίδευσης, με σκοπό να καταστεί ένας κορυφαίος επιμορφωτικός οργανισμός ”where Seafarers always come first”.

Ο εξοπλισμός που θα παραδοθεί από την Kongsberg Digital αποτελείται από ένα προηγμένο και ολοκληρωμένο συγκρότημα προσομοιωτών Γέφυρας Τάξης Α’, Μηχανοστασίου και Χειρισμού Υγρού Φορτίου.

H διασύνδεση των λειτουργιών τους θα προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία πάνω στη φιλοσοφία ενός “ολοκληρωμένου πλοίου” συμβάλλοντας στην βέλτιστη συνεργασία των Αξιωματικών Καταστρώματος και Μηχανοστασίου, μέσω της χρήσης ενός υψηλού επιπέδου φυσικού και λειτουργικού ρεαλισμού.

“Η πλήρης διασύνδεση των διαφορετικών τύπου προσομοιωτών είναι πλέον αναγκαία για την παροχή εκπαίδευσης που στοχεύει στη βέλτιστη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του πλοίου, έχοντας χωριστές ομάδες με διαφορετικές αλλά συνδεδεμένες λειτουργίες σε ένα περιβάλλον ολοκληρωμένου πλοίου και σε πραγματικό χρόνο” σημείωσε η κ. Solvi Opthun, Αrea Sales Manager, Μaritime Simulation της Kongsberg Digital. “Μέσω της καινοτόμου προσέγγισης στην διασύνδεση και λειτουργία των συστημάτων πλοίου, το Αθηνά Κέντρο Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης θα προάγει τις δεξιότητες και την επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών των πλοίων, ατομικά και συλλογικά, με στόχο την ασφαλή λειτουργία του πλοίου”.

O κ. Στέλιος Βολάκης, Training Manager του ΑΘΗΝΑ Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης σημείωσε ότι “δημιουργώντας ένα περιβάλλον εκπαίδευσης σχεδόν παρόμοιο με τις πραγματικές συνθήκες πάνω στο πλοίο, το Εκπαιδευτικό μας Κέντρο θα μπορεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εκμάθησης, μέσα από την οποία οι ναυτικοί μας θα εξελίξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό πλαίσιο λειτουργίας της ναυτιλίας”.

Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, COO της Minerva Marine Inc. ανέφερε ότι “η υψηλού επιπέδου επαγγελματική κατάρτιση και συνεχής βελτίωση της ικανότητας των στελεχών μας αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των πλοίων και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας. Επομένως, περιμένουμε με ενθουσιασμό την έναρξη λειτουργίας του ΑΘΗΝΑ Κέντρου Ναυτικής Εκπαίδευσης ”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.