Αλλαγή ηγεσίας για την Petrobras ελέω…απεργιών

Αλλαγή ηγεσίας για την Petrobras ελέω…απεργιών

88
Αλλαγή ηγεσίας για την Petrobras ελέω…απεργιών

H μαζική απεργία των οδηγών φορτηγών της Βραζιλίας, η οποία προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην εμπορική ζωή της χώρας, είχαν σαν αποτέλεσμα τη παραίτηση του CEO της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras, κ. Pedro Parente.

O βραζιλιάνικος κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 την παραίτηση του 65χρονου επικεφαλής της και πρώην υπουργού χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στους λόγους του «διαζυγίου». Τον κ. Parente στην ηγεσία της Petrobras διαδέχτηκε ο Ivan Monteiro σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών αλλά και των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων ξεκίνησαν την Δευτέρα 21 Μαΐου και διήρκησαν εννέα μέρες.

Από τις απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στην μεταφορά και στον ανεφοδιασμό βασικών προϊόντων, ενώ παράλληλα τα αεροδρόμια της χώρας  λειτουργούσαν με δυσκολία και πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.