Είκοσι φιλικά προς το περιβάλλον πλοία για την HMM

Είκοσι φιλικά προς το περιβάλλον πλοία για την HMM

163
Είκοσι φιλικά προς το περιβάλλον πλοία για την HMM

Η νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει τη ναυπήγηση των 20 νέων πλοίων της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ν. Κορέας, στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), στην Samsung Heavy Industries (SHI) και στην Hyundai Heavy Industries (HHI).

Συγκεκριμένα τα επτά εκ των 20 πλοίων, χωρητικότητας 23.000 TEUs έκαστο, θα ναυπηγηθούν από την DSME, ενώ πέντε ίδιας χωρητικότητας από την SHI. Τα 12 πλοία εκτιμάται ότι θα παραδοθούν στην Hyundai Merchant Marine το δεύτερο τρίμηνο του 2020

Τα οκτώ εναπομείναντα πλοία, χωρητικότητας 14.000 TEUs έκαστο, πρόκειται να ναυπηγηθούν από την HHI και υπολογίζεται ότι θα παραδοθούν στην εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα νέα πλοία της Hyundai Merchant Marine θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς θα ναυπηγηθούν σε συμμόρφωση με τους αυστηρούς διεθνείς κανονισμούς για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Τα νέα containerships πρόκειται να εκτελούν θαλάσσιες μεταφορές στις διαδρομές Ασίας- Βόρειας Ευρώπης και Ασίας- Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Φωτό: HMM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.