Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την Costa Cruises

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την Costa Cruises

325
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για την Costa Cruises

Η εταιρεία κρουαζιέρας Costa Cruises προχωρά σε ενδυνάμωση του στόλου της μέσα από ναυπηγήσεις νέων κρουαζιερόπλοιων, καθώς την περίοδο 2019- 2021 αναμένεται να ενταχθούν στο δυναμικό της τέσσερα νέα πλοία, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2021 θα έχει αυξηθεί η συνολική χωρητικότητα των πλοίων της εταιρείας κατά 43%.

Το κρουαζιερόπλοιο «Costa Venezia», χωρητικότητας 135.500 τόνων, ναυπηγείται την παρούσα περίοδο στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στον στόλο της Costa Cruises τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ το «Costa Smeralda» ναυπηγείται στα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku και αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην συγκεκριμένη αγορά που θα καταναλώνει καύσιμο LNG.

Το 2020 και 2021 η Costa Cruises πρόκειται να παραλάβει επίσης το αδελφό πλοίο του «Costa Venezia», το όνομα του οποίου δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά και το αδελφό πλοίο του «Costa Smeralda», αντίστοιχα.

Από το 2019 η εταιρεία κρουαζιέρας θα προχωρήσει και σε αλλαγές δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιών της. Συγκεκριμένα το «Costa Fortuna», το οποίο πραγματοποιεί σήμερα κρουαζιέρες στην Ασία, θα πραγματοποιεί από το 2019 ταξίδια στη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ συγχρόνως το πλοίο «Costa neoRiviera» θα μετονομαστεί σε «AIDAmira» και θα ενταχθεί στον στόλο της AIDA Cruises.

Επιπλέον εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται στον εσωτερικό χώρο του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria», αξίας 11 εκατ. ευρώ από τα ναυπηγεία της Μασσαλίας.

Ο στόλος της Costa Cruises εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 17 κρουαζιερόπλοια το 2021, με την εταιρεία να υπολογίζεται ότι έχει προχωρήσει σε επενδύσεις συνολικής αξίας 6 δις ευρώ για την αύξηση και ανανέωση του στόλου της.

Φωτό: costacruise.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.