Mega containerships εντάσσονται στον στόλο της CMA CGM

Mega containerships εντάσσονται στον στόλο της CMA CGM

508
Mega containerships εντάσσονται στον στόλο της CMA CGM

Η CMA CGM, ο γαλλικός κολοσσός μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, παρέλαβε πρόσφατα το mega containership «CMA CGM Jean Mermoz».

Το νέο πλοίο της CMA CGM έχει χωρητικότητα 20.600 TEUs, μήκος 400 μ., πλάτος 59 μ., ενώ φέρει σημαία της Μάλτας.

20180526_News1

Το «CMA CGM Jean Mermoz», κατηγορίας Ultra Large Container Vessel (ULCV),ναυπηγήθηκε από τα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries and Construction Philippines (HHIC-Phil) και αποτελεί το δεύτερο από τα τρία mega containerships που έχει παραγγείλει προς ναυπήγηση η CMA CGM από την  HHIC-Phil. Το πρώτο πλοίο με ονομασία «CMA CGM Antoine de Saint Exupery» είχε παραληφθεί από τον γαλλικό όμιλο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις αρχές του 2018, ενώ το τρίτο containership, το «CMA CGM Louis Bleriot» αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της CMA CGM τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Αναφορικά με το «CMA CGM Jean Mermoz» που παραλήφθηκε πρόσφατα, το πλοίο πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην τακτική γραμμή  French Asia Line 1 της CMA CGM, πραγματοποιώντας δια θαλάσσης μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ασίας και Β. Ευρώπης.

Φωτό: hhic-phil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.