Ρεκόρ ανόδου για την τιμή του αργού πετρελαίου

Ρεκόρ ανόδου για την τιμή του αργού πετρελαίου

354
Ρεκόρ ανόδου για την τιμή του αργού πετρελαίου

Η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στα $80/βαρέλι την περασμένη Τρίτη, σε συνδυασμό με την πτώση της πετρελαϊκής παραγωγής της Βενεζουέλας και την ενδεχόμενη μείωση των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν έχει προκαλέσει ανησυχία στην παγκόσμια αγορά αναφορικά με τη μειωμένη πετρελαϊκή παραγωγή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η τιμή του πετρελαίου σήμερα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3,5 ετών, γεγονός το οποίο πυροδοτείται από τις περικοπές στην πετρελαϊκή παραγωγή των χωρών- μελών και μη  του OPEC σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται για αργό πετρέλαιο.

Να σημειωθεί επίσης ότι την περασμένη Κυριακή η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε νέους δασμούς στη Βενεζουέλα μετά την επανεκλογή του Nikolas Maduro ως προέδρου της χώρας, γεγονός που σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας, σε επίπεδα χαμηλότερα των τελευταίων δεκαετιών.

Την ίδια ώρα τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεύοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.