Μία έξυπνη λύση από την ABB για τη βέλτιστη απόδοση του στόλου

Μία έξυπνη λύση από την ABB για τη βέλτιστη απόδοση του στόλου

148
Μία έξυπνη λύση από την ABB για τη βέλτιστη απόδοση του στόλου

Οι διαχειριστές στόλων μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα επιλέγοντας το Tekomar XPERT, ένα λογισμικό αξιολόγησης απόδοσης το οποίο έχει αναβαθμιστεί για να προσφέρει ταχύτερη πρόσβαση σε δεδομένα, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη απόδοση του στόλου.

Οι πελάτες του ναυτιλιακού κλάδου μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τα περιττά κόστη καυσίμων και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας το Tekomar XPERT, το οποίο αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου ABB AbilityTM.

Αξιολογώντας τις παρεκκλίσεις των πλοίων από την πορεία τους, και ποσοτικοποιώντας τη δυνητική εξοικονόμηση καυσίμων, το XPERT αποτελεί μια εξαιρετική λύση, σε μια περίοδο όπου οι διαχειριστές επιδιώκουν να μετριάσουν τα υψηλά κόστη των καυσίμων και να επικεντρωθούν σε μια βιώσιμη ναυτιλία με στόχο τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία.

Το εν λόγω λογισμικό, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερα από 1000 πλοία, αναλύει την απόδοση οποιουδήποτε δίχρονου πετρελαιοκινητήρα, βοηθητικής μηχανής  και  υπερπληρωτή βρίσκεται πάνω στο πλοίο. Προηγμένες διαγνωστικές τεχνικές σε συνδυασμό με ευφυή συστήματα, επιτρέπουν στους διαχειριστές των πλοίων να εστιάζουν άμεσα στην επίλυση των πιθανών προβλημάτων, αντί να ξοδεύουν αρκετές ώρες στην ανάλυσή τους.

Η ABB Turbocharging έχει δρομολογήσει μια αναβάθμιση για το XPERT στα επερχόμενα Posidonia 2018. Το λογισμικό θα περιλαμβάνει πλέον μια νέα δυναμική διεπαφή για τη βέλτιστη ανάλυση και αξιολόγηση του στόλου.

“Με αυτήν την αναβάθμιση, το XPERT προσφέρει πλέον στους πελάτες μας μια άμεση επισκόπηση ολόκληρου του στόλου τους”, δήλωσε ο κ.Beat Güttinger, επικεφαλής της Tekomar στην ABB Turbocharging.

“Κάτι τέτοιο εξοικονομεί χρόνο ενώ παρέχει και τη δυνατότητα να δίνεται προτεραιότητα στα πλοία που έχουν ανάγκη, 24/7. Όταν ένας διαχειριστής μπορεί να επιβλέπει πέντε ή και περισσότερα πλοία σε ένα διεθνή στόλο, τα οφέλη είναι προφανή. Οι πελάτες μπορούν γρήγορα να εντοπίσουν δεδομένα ζωτικής σημασίας, όπως τις αναφορές των πλοίων και τις δυνατότητες εξοικονόμησης, και να επιλέξουν κριτήρια όπως ο τύπος του κινητήρα και και ο τύπος του πλοίου προκειμένου να φιλτράρουν τα αποτελέσματα. Αυτό καθιστά τον εντοπισμό και την ανάλυση βασικών δεδομένων για τη βέλτιστη παρακολούθηση της απόδοσης μια συνεχή διαδικασία, κάθε φορά.”

Η αναβάθμιση βελτιώνει τις συνολικές υπηρεσίες του λογισμικού, διατηρώντας δημοφιλείς υπάρχουσες λειτουργίες οι οποίες συμπληρώνονται από βελτιώσεις που εστιάζουν στους χρήστες.

Το XPERT υποστηρίζει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα διαχειριστή στόλου να μπορεί να παραβλέπει το πλήρωμα προκειμένου να ανταποκριθεί αμέσως, με βάση τις “έξυπνες” πληροφορίες. Το λογισμικό παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για τη συνεργασία των κατασκευαστών και των δικαιοπαρόχων των κινητήρων.

Το Tekomar XPERT ενσωματώθηκε στο ολοκληρωμένο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο της ΑΒΒ το 2017, με την ταχεία ανάπτυξη του XPERT να αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση της ABB Turbocharging στην καινοτομία, την τεχνολογία και τη συνεχή βελτίωση της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.