Αμβλύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μετά από επτά μήνες

Αμβλύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μετά από επτά μήνες

80
Αμβλύνεται το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μετά από επτά μήνες

Τον περασμένο Μάρτιο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αμβλύνθηκε σημαντικά για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα επτά μηνών, λόγω της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στις αμερικανικές εξαγωγές πετρελαίου αλλά και γεωργικών προϊόντων, όπως σόγια, σε συνδυασμό με μια απότομη πτώση των εισαγωγών της χώρας,  τα οποία οδήγησαν σε εμπορικό έλλειμμα ύψους $49 δις, μείωση κατά 15,2% συγκριτικά με τον περασμένο Φεβρουάριο, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη μείωση στο εμπορικό  έλλειμμα της χώρας των τελευταίων δύο ετών τουλάχιστον.

Ωστόσο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ήταν αυξημένο κατά 18,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Το εμπορικό έλλειμμα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ανήλθε σε $25,8 δις τον περασμένο Μάρτιο, μείωση κατά 11,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018, λόγω της εμπορικής προστατευτικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του RTE, οι εισαγωγές προϊόντων στις ΗΠΑ από το Μεξικό, το οποίο έχει εξαιρεθεί από την επιβολή των αμερικανικών δασμών, κατέγραψαν ρεκόρ φτάνοντας σε αξία τα $30 δις τον περασμένο Μάρτιο.

Ρεκόρ επίσης καταγράφηκε τον ίδιο μήνα στις αμερικανικές εξαγωγές προς τον Καναδά, αγγίζοντας σε αξία τα $28,4 δις, το υψηλότερο επίπεδο που έχει να καταγραφεί από τον Οκτώβριο του 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.