Υπό τον έλεγχο της Wärtsilä περνάει η Transas

Υπό τον έλεγχο της Wärtsilä περνάει η Transas

419
Υπό τον έλεγχο της Wärtsilä περνάει η Transas

Η Wärtsilä και η Transas ανακοίνωσαν και επίσημα την εξαγορά της τελευταίας από την πρώτη. Η αξία της εξαγοράς, η οποία ολοκληρώθηκε στις 4 Μαΐου 2018, ανέρχεται σε €210 εκατ.

Η Transas αποτελεί μια διεθνή εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παροχή λύσεων θαλάσσιας πλοήγησης, οι οποίες περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα συστήματα γέφυρας, ψηφιακά προϊόντα και ψηφιακούς χάρτες. Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και προσομοίωσης, καθώς και συστήματα ελέγχου της κυκλοφορίας των πλοίων.

Μέσω της συγκεκριμένης εξαγοράς η Wärtsilä έρχεται πιο κοντά στην επίτευξη της αποστολής της για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου οικοσυστήματος (Smart Marine ecosystem)  το οποίο συνδέεται ψηφιακά με όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, μέσω «έξυπνων» και ασφαλών εφαρμογών, οι οποίες βασίζονται στο cloud.

Οι ετήσιες πωλήσεις της Transas ανέρχονται σε €140 εκατ., ενώ η εταιρεία απασχολεί 1.000 άτομα, τα οποία εργάζονται σε 22 περιφερειακά γραφεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μεγάλη βάση μηχανικών λογισμικού που διαθέτει η Transas εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής πλατφόρμας της Wärtsilä, καθώς και στον τομέα των έξυπνων προϊόντων.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.