Το 2018 έχει φέρει αισιοδοξία στην Hyundai Heavy Industries

Το 2018 έχει φέρει αισιοδοξία στην Hyundai Heavy Industries

71
Το 2018 έχει φέρει αισιοδοξία στην Hyundai Heavy Industries

Παραγγελία για τέσσερα νέα containerships δέχτηκε ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας, Hyundai Heavy Industries (HHI).

Η παραγγελία, η οποία εκτιμάται στα $407 εκατ. περίπου, πραγματοποιήθηκε από την Zodiac Group με έδρα το Μονακό. Τα τέσσερα νέα containerships αναμένεται να παραδοθούν στην εταιρεία εντός του 2020.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Zodiac Maritime είχε παραγγείλει άλλα πέντε containerships από την HHI, τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα προς παράδοση το 2019.

Ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα έχει δεχθεί παραγγελίες για τη ναυπήγηση 35 τουλάχιστον πλοίων, η πλειονότητα των οποίων είναι  πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου, πλοία μεταφοράς σιδηρομεταλλευμάτων και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η HHI έχει θέσει ως στόχο να επικεντρωθεί στις ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς LNG, καθώς το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τις καθαρότερες μορφές ενέργειας, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω στο μέλλον την αγορά του LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.