Οι εξαγωγές ισπανικού ελαιολάδου συρρικνώνονται

Οι εξαγωγές ισπανικού ελαιολάδου συρρικνώνονται

82
Οι εξαγωγές ισπανικού ελαιολάδου συρρικνώνονται

Οι εξαγωγές ελαιολάδου της Ισπανίας  έχουν ανέλθει στους 392.900 τόνους μέχρι τον Μάρτιο του 2018 παρουσιάζοντας μια μείωση της τάξης του 22%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρyσι.

Σε δήλωσή του την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2018, το Υπουργείο  Γεωργίας, Αλιείας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ανέφερε ότι τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν στο εξάμηνο μεταξύ Οκτωβρίου του 2017 και Μαρτίου του 2018, αν και τα στοιχεία του τελευταίου μήνα είναι ακόμη προσωρινά. Παράλληλα σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πωλήσεις ελαιολάδου στο εξωτερικό αντανακλούν μία μείωση της τάξης του 15% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων παραγωγικών περιόδων.

Όσον αφορά την εγχώρια δραστηριότητα, το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe αναφέρει ότι η εγχώρια αγορά της Ισπανίας απορρόφησε 239.600 τόνους ελαιολάδου, 10% λιγότερο από ό,τι πριν ένα χρόνο και 12,5% λιγότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων παραγωγικών περιόδων.

Ωστόσο, όπως τονίζει το Υπουργείο τα στοιχεία αυτά που αφορούν την παραγωγή και διανομή του ισπανικού ελαιολάδου, υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ελαιολάδου παγκοσμίως.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.