Το Κουβέιτ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των tankers

Το Κουβέιτ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των tankers

237
Το Κουβέιτ εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των tankers

Το Κουβέιτ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου της Μέσης Ανατολής. Η χώρα στοχεύει σε σημαντική αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής της τα επόμενα χρόνια, αναπροσαρμόζοντας τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Nizar al- Adsani, CEO της κρατικής Kuwait Petroleum Corporation ανέφερε ότι στόχος για την κυβέρνηση του Κουβέιτ αποτελεί μέχρι το 2040 να έχει αγγίξει η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας τα 4,75 εκατ. βαρέλια/ημέρα, συγκριτικά με τα 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως σήμερα, μέσα από την πραγματοποίηση επενδύσεων ύψους $500 δις τουλάχιστον.

Συγχρόνως ο κ. al- Adsani ανέφερε ότι πρόκειται να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των δεξαμενόπλοιων της Kuwait Oil Tanker Company (KOTC), θυγατρικής εταιρείας της Kuwait Petroleum Corporation, από 28 που διαθέτει σήμερα σε 40 μέχρι το 2040.

Λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση του Κουβέιτ ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της χώρας στην αγορά του πετρελαίου και κατ’ επέκταση στην αγορά των tankers, η KOTC προχώρησε σε παραγγελία για τέσσερα νέα product carriers.

Η ναυπήγηση των νέων πλοίων, χωρητικότητας 48.000 τόνων έκαστο, θα πραγματοποιηθεί από την Hyundai Mipo Dockyard.

Η αξία της ναυπήγησης ανέρχεται σε $167,6 εκατ. και η παράδοση όλων των πλοίων στην KOTC εκτιμάται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το 2020.

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της KOTC πρόκειται να εντάξει στον στόλο της έντεκα νέα product tankers, έξι πλοία κατηγορίας VLCC και ένα πλοίο μεταφοράς LPG στο άμεσο μέλλον.

Όπως ανακοίνωσε η KOTC τα νέα product carriers που παρήγγειλε από την Hyundai Mipo Dockyard θα ναυπηγηθούν σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και σε συμμόρφωση με τις σύγχρονες διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις, με γνώμονα την θαλάσσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.