Διεθνής συνεργασία για την «σωτηρία» των εσπεριδοειδών

Διεθνής συνεργασία για την «σωτηρία» των εσπεριδοειδών

41
Διεθνής συνεργασία για την «σωτηρία» των εσπεριδοειδών

H Κούβα συμμετέχει από την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 με 22 ιδρύματα από 13 χώρες στο πρόγραμμα «Τropic Phase» σκοπεύοντας στο να αντιμετωπίσει τη νόσο Huang Long Bing η οποία είναι υπαίτια για το κιτρίνισμα των εσπεριδοειδών και πλήττει την παραγωγή τους.

Η Κούβα προσχώρησε σε αυτό το διεθνές πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ,  μέσω του Ινστιτούτου Έρευνας για τα Τροπικά Φρούτα, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου της Κούβας, κ. Guillermo Almenarez σε λατινοαμερικάνικα μέσα.

Το έργο αυτό με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, διερευνά επίσης το θανατηφόρο κιτρίνισμα του δέντρου της καρύδας. Παράλληλα ο κ. Almenarez ανέφερε ότι το «Tropic Phase» έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις δεξιότητες για την αντιμετώπιση τέτοιων νόσων και πρόσθεσε ότι το Ινστιτούτο συμμετέχει επίσης στα προγράμματα διεθνούς συνεργασίας Agrocadenas και Agrofrutales τα οποία πραγματοποιούνται στην Κούβα και χρηματοδοτούνται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Επισημαίνεται ότι το Ινστιτούτο Έρευνας για τα Τροπικά Φρούτα υλοποιεί σήμερα 40 ερευνητικά έργα εκ των οποίων τα 31 αποσκοπούν στην επίλυση συγκεκριμένων επιχειρηματικών προβλημάτων που σχετίζονται με την διατροφή, τις νέες τεχνολογίες και την γεωργία.

Φωτό: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.