Η Celestyal Cruises υποστηρίζει την κατάρτιση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νησιωτική Ελλάδα

Η Celestyal Cruises υποστηρίζει την κατάρτιση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νησιωτική Ελλάδα

61
Η Celestyal Cruises υποστηρίζει την κατάρτιση μαθητών και εκπαιδευτικών στη νησιωτική Ελλάδα

Η Celestyal Cruises συνεχίζει να υποστηρίζει, εμπράκτως, δράσεις που στοχεύουν στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, επικεντρώνοντας την προσοχή της στη νησιωτική Ελλάδα, όπου οι μαθητές της δεν λαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες στη γνώση με εκείνες, των παιδιών των μεγάλων αστικών κέντρων. Η εταιρεία, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, ένα Ίδρυμα με πρωτοποριακό ρόλο στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τόσο για νέους, όσο και δια βίου μάθησης, υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο παρουσιάζει μια σειρά σύγχρονων προσεγγίσεων της γνώσης των θετικών επιστημών, με έναν τρόπο δημιουργικό και δια-δραστικό, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Η δράση που εγκαινιάστηκε επίσημα το Μάρτιο σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Σάμου, παρουσία τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών του νησιού και εκπροσώπων όλων των συντελεστών, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σάμου.

Celestyal Cruises_Πρόγραμμα Αρχιμήδης στη Σάμο (1)_preview

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιού τον Απρίλιο του 2017, με την ευγενική υποστήριξη της Celestyal Cruises και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2018, για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, 1.300 μαθητές, όλων των βαθμίδων. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τους μαθητές κοντά στις θετικές επιστήμες, μέσα από ευχάριστες βιωματικές εμπειρίες, συστήνοντας τους με ενδιαφέροντα τρόπο βασικές επιστημονικές έννοιες. Παράλληλα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς παρουσιάζει και προωθεί μια σύγχρονη αντίληψη για τη διδακτική μεθοδολογία, εισάγοντας στη ροή των εκπαιδευτικών ωρών ερευνητικές δραστηριότητες, οι οποίες στηρίζονται στη συλλογικότητα και τη συνεργασία.

Εμπνευστές και εισηγητές του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί, κύριος Άρης Μαυρομμάτης, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Τμήμα Καλών Τεχνών και ο κύριος Απόστολος Παπανικολάου, ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών, Msc Διδακτικής Μαθηματικών.

Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises. πρόκειται να καλύψει όλα τα σχολεία του νησιού, κατά το σχολικό έτος 2017-2018, προσεγγίζοντας περισσότερους από 1.300 μαθητές και καθηγητές της Σάμου. «Μέσα από το συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας προσπαθούμε κάθε χρόνο να ενισχύουμε τις τοπικές  κοινωνίες της νησιωτικής Ελλάδας, στοχεύοντας στην βαθύτερη και ουσιαστική ανάπτυξη τους. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε με θέρμη το σημαντικό έργο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αρχιμήδης», προσφέροντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τη μαγεία των θετικών επιστημών, μέσω νέων και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.