Συρρικνώνεται η παραγωγή ενέργειας του Μεξικό

Συρρικνώνεται η παραγωγή ενέργειας του Μεξικό

42
Συρρικνώνεται η παραγωγή ενέργειας του Μεξικό

Παρά τις μεταρρυθμίσεις για την ενέργεια που έχει προωθήσει ο Πρόεδρος του Μεξικό Enrique Peña Nieto, η παραγωγή βενζίνης και φυσικού αερίου της χώρας έχει μειωθεί κατά 41% κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας, όπως αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Μελετών Δημοσίων Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η παραγωγή υγροποιημένου αερίου μειώθηκε κατά 29,6% σε περισσότερα από πέντε χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής κυβέρνησης.

Παράλληλα, στοιχεία που δημοσιοποίησε η πετρελαϊκή εταιρία Pemex (Petroleos Mexicanos) δείχνουν ότι η παραγωγή βενζίνης μειώθηκε από 437.000 βαρέλια την ημέρα το 2013 (πρώτο έτος της θητείας της Peña Nieto), σε 257.000 βαρέλια την ημέρα το 2017.

Eν τω μεταξύ, οι τιμές προμηθειών βενζίνης και φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, ιδιαίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, όπου η κυβέρνηση του Μεξικό προώθησε την απελευθέρωση της αγοράς καυσίμων η οποία προκάλεσε τότε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς πολλών οικονομικών φορέων της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GERALD HERBERT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.