Απόλυτος αναβρασμός στο μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο της Νότιας Αμερικής

Απόλυτος αναβρασμός στο μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο της Νότιας Αμερικής

104
Απόλυτος αναβρασμός στο μεγαλύτερο αεροπορικό όμιλο της Νότιας Αμερικής

Η LATAM Airlines, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους αεροπορικών μεταφορών στη Λατινική Αμερική, δεν κατάφερε να βρει την χρυσή τομή με το συνδικάτο «LAN Express Cabin Crew Syndicate» της θυγατρικής της εταιρίας LAN Express που διαθέτει 28 αεροσκάφη, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018.

Το εν λόγω συνδικάτο, που αποτελείται από 1.000 εργαζομένους, ξεκίνησε την απεργία του την περασμένη Τρίτη 10 Απριλίου 2018 με κύρια αιτήματα την βελτίωση των ωραρίων και την διατήρηση των μισθών για τους νεοπροσληφθέντες, όπως αναφέρουν οι Santiago Times.

Σύμφωνα με την εταιρία η αδυναμία αυτή επίτευξης συμφωνίας είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση 1221 πτήσεων μέχρι τις 18 Απριλίου 2018, επηρεάζοντας έτσι πάνω από 200.000 επιβάτες.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Σαντιάγο, έχει αναπτύξει τις επιχειρήσεις του στην Αργεντινή, την Βραζιλία, την Χιλή, την Κολομβία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη και το Περού και συμπεριλαμβάνει 12 θυγατρικές αεροπορικές εταιρείες με 287 αεροσκάφη και 92 παραγγελίες νέων αεροπλάνων.

Φωτό: youtube/Latam airlines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.