KYMA: Λαμπρό το μέλλον για τα συστήματα παρακολούθησης στη ναυτιλία

KYMA: Λαμπρό το μέλλον για τα συστήματα παρακολούθησης στη ναυτιλία

806
KYMA: Λαμπρό το μέλλον για τα συστήματα παρακολούθησης στη ναυτιλία
(Α-Δ) Ο κ. Sjur Clementsen, Sales Manager της KYMA A.S., ο κ. Erik Hagestuen, Managing Director της KYMA A.S., ο κ. Κωστής Φραγκούλης, President και CEO της Franman, ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης, Managing Director της Maran Gas Maritime Inc., ο κ. Φώτης Μπελεξής, Deputy Technical Manager της Thenamaris, ο κ. Carlos Gonzalez, Marine Engineer της KYMA A.S. και ο κ. Γιάννης Παπαζαφειρίου, Director Business Unit 1 της Franman.

Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος παρουσίαση για το παρόν και το μέλλον των συστημάτων της KYMA A.S., μίας εταιρείας η οποία αναπτύσσει συστήματα performance monitoring για τη ναυτιλία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την KYMA, με έδρα το Μπέργκεν της Νορβηγίας και την ελληνική εταιρεία Franman, η οποία εκπροσωπεί εταιρείες κατασκευαστικού και ναυπηγικού εξοπλισμού στην Ελλάδα από το 1991.

Σημειώνεται πως η Franman διαθέτει 122 συνεργασίες παγκοσμίως, με την πλειονότητα των συνεργαζόμενων εταιρειών να διατηρούν τις έδρες τους στην Ιαπωνία, στη Ν. Κορέα και στην Κίνα.

Η KYMA A.S., η οποία ιδρύθηκε το 1965, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, καθώς διαθέτει συστήματά της σε 6.000 πλοία παγκοσμίως, εκ των οποίων 1.100 βρίσκονται υπό τη διαχείριση 60 διαχειριστριών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών συναντώνται οι εταιρείες του ομίλου Αγγελικούση, η Thenamaris, η Eletson, η NSL, η Andriaki κ.α.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κωστής Φραγκούλης, President και CEO της Franman εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα 25 χρόνια παραγωγικής συνεργασίας με την KYMA.

(A-Δ): Ο κ. Erik Hagestuen, Managing Director της KYMA A.S. και ο κ. Κωστής Φραγκούλης, President και CEO της Franman
(A-Δ): Ο κ. Erik Hagestuen, Managing Director της KYMA A.S. και ο κ. Κωστής Φραγκούλης, President και CEO της Franman

Ο κ. Erik Hagestuen, Managing Director, o κ. Sjur Clementsen, Sales Manager καθώς και ο κ. Carlos Gonzalez, Marine Engineer της KYMA A.S., παρουσίασαν τα νέα προϊόντα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων τα KPM.P, KDA, KSP Basic, KSP και KYMA online, καθώς και τις νέες υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν Smart Data Collection, Data Analysis, Notification Centre και Support Analysis/ Agreement. Κατά την παρουσίαση επισημάνθηκε από τους ομιλητές πως η τεχνολογική εξέλιξη είναι συνεχής και απαιτεί εγρήγορση και αποφασιστικότητα.

Οι ομιλητές εστιάστηκαν ακόμη στις αναβαθμισμένες δυνατότητες των συγκεκριμένων προϊόντων, στους τρόπους χρήσης των δεδομένων προς όφελος του πλοίου αλλά και στα εργαλεία που μπορούν καταστήσουν τα δεδομένα που προέρχονται από τα πλοία, όχι μόνο ελκυστικά αλλά και πρακτικά.

Η ομάδα της Franman
Η ομάδα της Franman

Ιδαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι απόψεις του κ. Σταύρου Χατζηγρηγόρη, Managing Director της Maran Gas Maritime Inc. και του κ. Φώτη Μπελεξή, Deputy Technical Manager της Thenamaris Ships Management Inc., οι οποίοι καταθέτοντας την εμπειρία τους ως τελικοί χρήστες των προϊόντων και υπηρεσιών της KYMA, σημείωσαν πως η αξιοπιστία και η άμεση τεχνική υποστήριξη αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής συστημάτων παρακολούθησης για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.