Η Ευρώπη απορροφά μεγάλο μέρος των κινεζικών εξαγωγών καύσιμου diesel

Η Ευρώπη απορροφά μεγάλο μέρος των κινεζικών εξαγωγών καύσιμου diesel

105
Η Ευρώπη απορροφά μεγάλο μέρος των κινεζικών εξαγωγών καύσιμου diesel

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, Sinopec, πρόκειται να εξάγει 80.000 τόνους καύσιμου diesel χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο τον ερχόμενο Απρίλιο, μέσω του διυλιστηρίου της που διαθέτει στο Tianjin, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την Xinhuanet, οι 80.000 τόνοι πρόκειται να μεταφερθούν δια θαλάσσης από το λιμένα του Tianjin με προορισμό το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Στο παρελθόν φορτία diesel από την Κίνα μεταφέρονταν μόνο προς τις χώρες της ΝΑ Ασίας. Πλέον τα τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός διυλιστηρίων στην Κίνα εξάγει καύσιμα diesel προς την Ευρώπη, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Αυτό συμβαίνει διότι η κινεζική κυβέρνηση από τον περασμένο Νοέμβριο έχει αποφασίσει να σταματήσει την παραγωγή diesel με υψηλά ποσοστά θείου σε περιεκτικότητα από τα διυλιστήρια της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τον περασμένο Ιούνιο εξήχθησαν 40.000 τόνοι diesel χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο από το λιμένα του Tianjin προς τη Χάβρη, αποτελώντας την πρώτη μεταφορά φορτίου diesel από διυλιστήριο της Sinopec προς την Ευρώπη, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκαν εξαγωγές της τάξης των 80.000 τόνων diesel χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο προς το Ρότερνταμ.

Κατά τη διάρκεια του 2017 οι κινεζικές εξαγωγές diesel προς την ευρωπαϊκή αγορά ανήλθαν σε 1,15 εκατ. τόνους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Xinhuanet, στόχος της Sinopec αποτελεί για το μέλλον να πραγματοποιηθούν εξαγωγές καυσίμου diesel χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και προς την Αυστραλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.