Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας

Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας

265
Αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας

Αισιόδοξες προβλέψεις γίνονται για την πορεία της διεθνούς ναυτιλίας, καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση για τις θαλάσσιες μεταφορές θα μπορούσε να ξεπεράσει την προσφορά σε νέα πλοία τον επόμενο χρόνο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα φιλοξενεί τις απόψεις του CEO της Hapag- Lloyd, κ. Rolf Habben Jansen, ο οποίος επισημαίνει ότι η αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφεται για τις θαλάσσιες μεταφορές θα συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση των κερδών της εταιρείας.

Ο κ. Jansen αναφέρθηκε στα προηγούμενα έτη κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκε ένας σημαντικός αριθμός παραδόσεων σε νέα πλοία τα οποία δεν μπορούσαν να απορροφηθούν από την αγορά καθώς δεν υπήρχε η αντίστοιχη ζήτηση. Αυτό οδήγησε πολλές εταιρείες να προχωρήσουν σε συνεργασίες με άλλες προκειμένου να περιορίσουν τα κόστη τους.

Σε αντίστοιχες ενέργειες προχώρησε και η Hapag- Lloyd, εξαγοράζοντας την UASC τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο ο κ. Jansen επεσήμανε ότι οι παραγγελίες για νέα πλοία καταγράφουν πλέον μείωση συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, όπως και ο αριθμός των παροπλισμένων πλοίων και ενδεχομένως εντός του τρέχοντος έτους να σημειωθεί ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στον χώρο της ναυτιλίας.

Ο CEO της Hapag- Lloyd εξέφρασε την αισιοδοξία του για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της γερμανικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της ζήτησης στην αγορά των containerships αναμένεται να φτάσει το 4,5% κατά τη διάρκεια του 2018 και να υπερβεί το 4% το 2019.

Επιπλέον η Hapag- Lloyd εκτιμά ότι εντός του τρέχοντος έτους θα έχει πετύχει κατά 85-90% τον στόχο των συνεργειών ύψους $435 εκατ. που προσβλέπει ότι θα της αποφέρει η συγχώνευσή της με την UASC.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.