Νέα μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών για την Turkish Airlines

Νέα μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών για την Turkish Airlines

344
Νέα μεγάλη παραγγελία αεροσκαφών για την Turkish Airlines

Μία ακόμα σημαντική παραγγελία δέχτηκε η Airbus, πριν από λίγες ημέρες, από τον εθνικό αερομεταφορέα της Τουρκίας, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα η Turkish Airlines υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) με τον ευρωπαϊκό κατασκευαστή αεροσκαφών Airbus, για την απόκτηση 25 Α350-900 με option για επιπλέον πέντε αεροσκάφη.

Με αφορμή την υπογραφή του MoU ο κ. M. İlker Aycı, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, δήλωσε ότι πρόκειται για μία σημαντική παραγγελία, που θα επιτρέψει στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστική του ικανότητα, αλλά και να εντάξει στο δίκτυό του νέους προορισμούς «με non-stop πτήσεις από τους κόμβους μας σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα».

Το αεροσκάφος Α350 αποτελεί, κατά την Airbus, το πλέον σύγχρονο και αποδοτικό αεροσκάφος ευρείας ατράκτου στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι η Turkish Airlines επί του παρόντος λειτουργεί ένα στόλο 167 αεροσκαφών Airbus, ενώ αναμένει την παράδοση επιπλέον 92 αεροσκαφών Α321neo.

Φωτό: airbus.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.