Αντιστρέφει τα αρνητικά της οικονομικά αποτελέσματα η CMA CGM

Αντιστρέφει τα αρνητικά της οικονομικά αποτελέσματα η CMA CGM

94
Αντιστρέφει τα αρνητικά της οικονομικά αποτελέσματα η CMA CGM

Ο γαλλικός κολοσσός CMA CGM κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους $701 εκατ. το περασμένο έτος, αντιστρέφοντας τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα του 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ζημίες της τάξης των $452 εκατ.

Ο όγκος του φορτίου που διακίνησε συνολικά η CMA CGM το 2017 ανήλθε σε 19 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, αύξηση κατά 21,1% συγκριτικά με τον όγκο του διακινούμενου φορτίου το 2016.

Τα έσοδα της εταιρείας το περασμένο έτος έφτασαν τα $21,1 δις, αύξηση κατά 32% σε σχέση με τα έσοδα του 2016, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας τα έσοδά της έχουν υπερβεί τα $20 δις.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, κ. Rodolphe Saadé, δήλωσε ότι η CMA CGM σημείωσε εξαιρετική επίδοση το 2017, εκφράζοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του για καλύτερες επιδόσεις το 2018, παρά τις διεθνείς γεωπολιτικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία, η απόκτηση της εταιρείας APL με έδρα στη Σιγκαπούρη από την CMA CGM που πραγματοποιήθηκε το 2016, καθώς και η συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην «Ocean Alliance», μαζί με τις εταιρείες China Cosco Shipping, Evergreen Line και OOCL συνέβαλαν σημαντικά στην βελτίωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KAO MING CONTAINER TERMINAL CORP /

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.