Σε απεργία προχωρούν οι εργάτες των ναυπηγείων της STX Offshore & Shipbuilding

Σε απεργία προχωρούν οι εργάτες των ναυπηγείων της STX Offshore & Shipbuilding

156
Σε απεργία προχωρούν οι εργάτες των ναυπηγείων της STX Offshore & Shipbuilding

Σε απεργία προχωρούν οι εργάτες των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων STX Offshore & Shipbuilding ως διαμαρτυρία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης.

Συγκεκριμένα, το εργατικό σωματείο των συγκεκριμένων νοτιοκορεατικών ναυπηγείων αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία την Πέμπτη 22 Μαρτίου και την Παρασκευή 23 Μαρτίου αρχικά, ενώ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου απεργία από τις 26 Μαρτίου και μετά εφόσον δεν ικανοποιηθούν από τη διοίκηση της STX Offshore & Shipbuilding τα αιτήματα των εργατών της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pulse, οι εργάτες προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν ότι τα πακέτα διάσωσης των ναυπηγείων STX Offshore & Shipbuilding δεν προσφέρουν εργασιακή ασφάλεια, οδηγώντας σε αναγκαστικές παραιτήσεις και μαζικές απολύσεις.

Ωστόσο η διοίκηση των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων εξηγεί ότι τα πακέτα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας είναι απαραίτητα για την ομαλή πορεία της.

Τα πακέτα διάσωσης της STX Offshore & Shipbuilding έχουν οριστεί με βάση κάποιες οδηγίες των πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής Korea Development Bank (KDB) και της Export- Import Bank of Korea, σύμφωνα με τις οποίες τα ναυπηγεία θα πρέπει να περιορίσουν σημαντικά τα εργατικά τους κόστη και να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, προκειμένου να επιβιώσουν. Ειδάλλως  οι πιστωτές των ναυπηγείων θα προχωρήσουν σε πλειστηριασμό τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.