Μειώνονται σημαντικά οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Μειώνονται σημαντικά οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

166
Μειώνονται σημαντικά οι εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Σημαντική πτώση πρόκειται να σημειώσουν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράν τον Μάρτιο του 2018, καθώς παρατηρείται μείωση της ζήτησης από τις ασιατικές αγορές κατά 1/3 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι ιρανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου πρόκειται να ανέλθουν σε 1,94 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 21%, συγκριτικά με τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα επίπεδα αυτά είναι τα χαμηλότερα των δύο τελευταίων ετών.

Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν εκτιμάται ότι θα σημειώσουν μείωση της τάξεως του 26% τον Μάρτιο του 2018, συγκριτικά με τις εξαγωγές του αντίστοιχου μήνα πέρυσι.

Παρά τις προσπάθειες της ιρανικής κυβέρνησης να προσελκύσει νέους πελάτες μέσα από ευέλικτες τιμολογιακές πολιτικές και παροχή εκπτώσεων, η εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας εμφανίζεται καθοδική για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, Amir Zamaninia, δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα κάνει προσπάθειες προκειμένου να ανακτήσει το μερίδιό της στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, μετά την άρση των κυρώσεων στο Ιράν τον Ιανουάριο του 2016, οι οποίες είχαν επιβληθεί από τη Δύση λόγω του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος. Ο κ. Zamaninia προσέθεσε επίσης ότι στόχος για την ιρανική κυβέρνηση μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής της χώρας κατά 700.000 βαρέλια σε ημερήσια βάση, φτάνοντας τα 4,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.