Συνεργασία ιαπωνικών εταιρειών με στόχο τη βιώσιμη ναυτιλία

Συνεργασία ιαπωνικών εταιρειών με στόχο τη βιώσιμη ναυτιλία

264
Συνεργασία ιαπωνικών εταιρειών με στόχο τη βιώσιμη ναυτιλία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/BERND WUESTNECK

Η NYK Line σε συνεργασία με την MTI Co. Ltd. και την Japan Marine United Corporation (JMU) κατασκεύασαν από κοινού μια προπέλα η οποία θεωρείται πιο αποδοτική από τις συμβατικές, καθώς έχει τη δυνατότητα να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία κατά 1,2%.

Η κατασκευή της προπέλας πραγματοποιήθηκε αφού οι παραπάνω ιαπωνικές εταιρείες εξέτασαν τη λειτουργία μιας συμβατικής προπέλας ενός πλοίου σε πραγματικές συνθήκες και με βάση τις αναλύσεις και τις προσομοιώσεις που πραγματοποίησαν, προέβησαν στην περαιτέρω βελτιστοποίηση του σχεδιασμού της νέας προπέλας.

Φωτό: nykline.com
Φωτό: nykline.com

Η νέα προπέλα, η οποία θα βελτιώνει σημαντικά την απόδοση των καυσίμων, πρόκειται να εγκατασταθεί σε δύο containerships τα οποία βρίσκονται την παρούσα περίοδο υπό ναυπήγηση και εκτιμάται ότι θα παραδοθούν στις εταιρείες τους εντός του 2019.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της NYK Line ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες από μέρους των τριών παραπάνω ιαπωνικών εταιρειών σε συνεργασία με άλλα ναυπηγεία και ναυτιλιακές εταιρείες με στόχο να συμβάλλουν στην επίτευξη μιας πιο βιώσιμης ναυτιλιακής βιομηχανίας, η οποία θα συμμορφώνεται με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.