Ρεκόρ στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

Ρεκόρ στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

189
Ρεκόρ στις ρωσικές εξαγωγές σιτηρών

Οι εξαγωγές της Ρωσίας σε σιτηρά από τις αρχές του Ιουλίου 2017 έως τα τέλη του περασμένου Ιανουάριου έχουν ανέλθει σε 48 εκατ. τόνους.

Οι αντίστοιχες εξαγωγές την περίοδο Ιουλίου 2016- Ιουνίου 2017 είχαν αγγίξει τους 37,7 εκατ. τόνους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, έχει καταγραφεί μια αξιοσημείωτη αύξηση στην εξαγωγική δραστηριότητα σιτηρών της Ρωσίας, η οποία εκτιμάται ότι θα σπάσει το ρεκόρ των 50 εκατ. τόνων πριν κλείσει το φετινό γεωργικό έτος (Ιούνιος 2018).

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass, ο Υπουργός Γεωργίας της χώρας κ. Alexander Tkachev είχε δηλώσει ότι η Ρωσία το γεωργικό έτος 2017-2018 ενδεχομένως να επανακτήσει την θέση της ως κορυφαίος εξαγωγέας σιταριού, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στοχεύει η χώρα να αποτελέσει μία ηγετική δύναμη στις εξαγωγές αγροτοβιομηχανικών προϊόντων παγκοσμίως, κυρίως προς τις πολλά υποσχόμενες αγορές της Νότιας και ΝΑ Ασίας, της Ωκεανίας, καθώς και προς τις χώρες στη Μαύρα Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον κ. Πούτιν για την ενίσχυση των εξαγωγών αγροτοβιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές της χώρας, στο σιδηροδρομικό της δίκτυο και στις υπηρεσίες logistics.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.