Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Maersk Oil από την Total

Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Maersk Oil από την Total

172
Ολοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά της Maersk Oil από την Total

Η A.P. Møller – Mærsk A/S ανακοίνωσε και επίσημα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Maersk Oil από την γαλλική Total.

Τον περασμένο Αύγουστο είχε γίνει γνωστό ότι ο όμιλος της Maersk υπέγραψε συμφωνία με την Total για την εξαγορά της Maersk Oil από την Total, έναντι $7,45 δις.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Maersk Oil θα λάβει 97,5 εκατ. μετοχές της Total αξίας $5,6 δις, ενώ η γαλλική Total θα αναλάβει τα χρέη της Maersk Oil, η αξία των οποίων ανέρχεται σε $2,5 δις.

Όπως δήλωσε ο κ. Soren Skou, CEO της Moller- Maersk, ο δανέζικος όμιλος μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς μπορεί να επικεντρωθεί πλέον στους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων, των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Total εκτιμά ότι η απόκτηση της Maersk Oil θα της αποφέρει συνέργειες της τάξεως $400 εκατ., ενώ θα μπορέσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της καθιστώντας τη Δανία ως περιφερειακό κόμβο για όσες ενεργειακές δραστηριότητες της λαμβάνουν χώρα σε Δανία, Νορβηγία και Κάτω Χώρες, εκμεταλλευόμενη την ισχυρή θέση της Maersk Oil στη Βόρεια Θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.