Έξι νέα πλοία για την Viking Ocean Cruises

Έξι νέα πλοία για την Viking Ocean Cruises

141
Έξι νέα πλοία για την Viking Ocean Cruises

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και η εταιρεία κρουαζιέρας Viking Ocean Cruises υπέγραψαν συμφωνία για τη ναυπήγηση 6 κρουαζιερόπλοιων.

Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα είναι εξοπλισμένα με μοντέρνα συστήματα ασφάλειας, θα διαθέτουν προχωρημένα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, ενεργειακά αποδοτικούς κινητήρες και σύστημα καθαρισμού των αέριων ρύπων που εκπέμπουν.

Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην Viking Ocean Cruises τα έτη 2024, 2025, 2026 και 2027.

Η Viking Ocean Cruises ενισχύει περαιτέρω τη συνεργασία της με τα ναυπηγεία Fincantieri, καθώς έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν για τη ναυπήγηση άλλων δέκα πλοίων, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν παραδοθεί στην Viking. Πρόκειται για τα πλοία «Viking Star», «Viking Sea», «Viking Sky» και «Viking Sun».

Ο CEO των Fincantieri, κ. Giuseppe Bono, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία γίνεται σε μία χρονική περίοδο που η αγορά κρουαζιέρας χαρακτηρίζεται από έντονη ζήτηση. Το γεγονός αυτό δίνει τη δυνατότητα στα Fincantieri, σύμφωνα με τον κ. Bono, να ενισχύσει το βιβλίο παραγγελιών της και να εξασφαλίσει παραγγελίες για νέα πλοία για τα επόμενα δέκα χρόνια τουλάχιστον.

Φωτό: Viking Ocean Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.